“135.000 Nederlandse huishoudens bezitten cryptocurrencies, helft maakt winst”

Het aantal Nederlandse bezitters van cryptocurrencies is sinds het begin van 2017 verdubbeld. 135.000 huishoudens bezitten een digitale munt, blijkt uit een onderzoek van Kantar TNS. Begin dit jaar was de Bitcoin nog € 850 waard, nu over de € 5000.

Wie zijn de nieuwe beleggers? Uit onderzoek blijkt dat een bezitter van cryptocurrencies niet hetzelfde profiel van de klassieke belegger heeft. Cryptocurrencies beleggers zijn jonger en hebben nauwelijks een hoger inkomen dan niet-bezitters van cryptocurrencies. Ook opleiding speelt nauwelijks een rol: 42% heeft hooguit een middelbare beroepsopleiding gevolgd. We kunnen wel stellen dat “Crypto’s” een belegging vorm is voor iedereen.

Uit het onderzoek dat Kantar TNS (voorheen TNS NIPO) uitvoerde onder 35.379 huishoudens hield, kwam ook naar voren dat 49% een boekwinst realiseert en 16% maakt verlies.

Bitcoin-Euro
Afbeelding: Bitcoin.nl

Vandaag was de prijs van Bitcoin over de € 5000, $ 6000, Een nieuw record. Als je 2 jaar geleden € 1000 had geïnvesteerd, dan had je nu meer dan 2000% rendement. De € 1000 zou nu € 20.000 waard zijn. De waarde van Bitcoin was toen € 250,-

Ben je te laat voor Bitcoin?
Naast Bitcoin zijn er vele andere cryptocurrencies die wellicht Bitcoin achterna gaan.
Life Of Crypto informeert je over de verschillende Cyrptocurrencies en houd je op de hoogte van het laatste nieuws en opinie uit de cryptocurrency wereld.

Wil  je de eerste stappen te zetten naar beleggen in cryptocurrencies?
Kijk een bij Beginners Guide op deze site om te beginnen en houdt Life Of Crypto in de gaten voor het laatste nieuws. Wij helpen je graag op weg!

– Life Of Crypto –

Bronnen: Kantar TNS, Bitcoin.nl