6. 2 Factor Authentication beveiliging

Als je een exchange wilt gaan gebruiken, om andere cryptocurrencies te kopen of te verhandelen, is het van belang dat je jouw exchange account goed beveiligt.
Op een gecentraliseerde exchange zijn jouw cryptocurrencies niet in eigen beheer, zoals bij een wallet met jouw eigen private key. Een centrale server is vaak onderhevig aan aanvallen. Maar er zijn ook fishing pogingen.

Daarom raadt Life Of Crypto aan, om naast een wachtwoord ook een 2 Factor Authentication (2FA) te activeren. Een extra beveiligingslaag daarom niet overbodig.
De 2FA is een extra beveiligingslaag om in te loggen en zorgt er voor dat er een 6-cijferige code op je smart phone app wordt gegenereerd.

Is dit niet omslachtig?

Het is extra werk, maar beter voorkomen dan genezen. Het laatste wat je wilt is dat iemand toegang krijgt tot jouw account op de exchange.

Hoe zorg je voor een 2FA beveiliging?

Hier onder een voorbeeld hoe je 2FA bij Bittrex kan activeren. Maar op andere exchanges is dit ook mogelijk.

Zodra je een account hebt aangemaakt op Bittrex kan je bij “settings” naar “2 Factor Authentication” gaan. Daar zie je dan een QR code staan. Maak een print screen van de QR code en sla deze op, of print deze uit en bewaar het op een veilige plek. Vervolgens scan je de code met “Google authenticator app” met jouw smart phone. De app is te downloaden in de Google Play Store of Itunes.

Na het scannen van de QR code krijg je een 6-cijferige code in het scherm van jouw smart phone. die ingevuld moet worden op de “2 Factor Authentication” pagina bij Bittrex. Je slaat dit op via de site. Jouw beveiliging is nu up-2-date.

2fa voorbeeld
“Google Authenticator” IOS app

In het vervolg als je inlogt op Bittrex moet je naast jouw email en wachtwoord ook de 2FA code invoeren die verschijnt in de app op je smart phone.

Nu dit actief is, heeft een hacker die toegang heeft tot jouw wachtwoord niet de kans om in te loggen. Want die heeft ook jouw 2FA code nodig.

Exchange beveiliging nog even in het kort
  1. Download “Google Authenticator” via jouw smart phone App Store:
    Google Play Store of Itunes
  2. Ga naar jouw “settings” pagina van de exchange en dan naar “2 Factor authentication”
  3. Print Screen en sla de QR code op, eventueel uitprinten
  4. Scan de QR code met de “Google Authenticator” smart phone app
  5. Voer de 6-cijferige 2FA code dat op de app verschijnt in op de pagina
  6. En druk op “Enable”

In het vervolg als je aanmeldt zal je naast jouw email en wachtwoord dus ook de 2FA code moeten invoeren.

– Life Of Crypto –

 

< 5. Exchanges | Home