Dash (Dash)

De cryptocurrency Dash is een digitaal betaalmiddel gebaseerd op de P2P technologie. Het staat voor “Digital Cash”. Enkele verschillen met Bitcoin zijn, dat het anonieme (Private Send) en snellere transacties (Instant Send) uitvoert. Dash was voorheen beter bekend als XCoin (XCO) dat was opgericht in 2014, op 28 februari 2014 veranderde het in Darkcoin. Op 25 december 2015 werd Darkcoin omgedoopt tot Dash wat staat voor “Digital Cash”.

Dash is een “decentralized autonomous organization” (DAO), decentraal en open source. Dit maakt Dash anders dan bijvoorbeeld Ripple, wat een prive blockchain is en centraal wordt aangestuurd. Dash ondermijnt hier mee niet de essentie van blockchain. Omdat het decentraal is aangestuurd en afhankelijk is van de community is Dash Treasury opgericht, 10% van de transactiekosten wordt in Dash Treasury gestopt voor verdere ontwikkeling van Dash.

cropped-dashmasternode-logo-twitter
Waarom Dash?

Het grote verschil ten opzichte van Bitcoin is dat Dash naast miners ook gebruikt maakt van “masternodes”. De masternode valideert en verwerkt de anonieme betalingen binnen het netwerk. Iedereen met 1000 Dash kan een masternode beheren en krijgt inspraak (“voting rechten”) in de toekomst van Dash. Tevens krijgen de masternode beheerders Dash als beloning (dividend), omdat de ze hun Dash beschikbaar stellen (tijdelijk stallen) om het netwerk te laten kunnen laten functioneren. Op het moment van schrijven verdient een Masternode $ 1950 per maand! Dash heeft een maximale supply van 18,9 miljoen Dash, waarvan er nu 7,6 miljoen in omloop zijn.

Kritische kantekening

Een nadeel van Dash op dit moment is dat de transactiekosten door de koersstijgingen erg hoog zijn. Een Dash transactie kost rond 0.01 Dash per transactie. Door de waardestijging is het erg duur om er iets mee te kopen in de huidige situatie.

Adoptie
Waar kan ik Dash kopen?

Dash kan je kopen of traden op de meest genoemde exchanges op Life Of Crypto of direct aan te schaffen bij de online verkoop punten aangegeven op de Dash website. Je hebt wel een Dash Core Wallet nodig om de munten op te slaan. Voor meer informatie om een masternode te beheren kan je hier vinden.

 

– Life Of Crypto –