Ethereum (ETH)

Ethereum is een gedecentraliseerd computer netwerk voor applicaties die precies zo geprogrammeerd zijn zonder kans op fraude, censuur of interventie van een derde partij. Voor de duidelijkheid Ethereum is geen cryptocurreny maar een blockchain technologie, een verzameling van computerkracht  wat een super computer maakt.

Wat Ethereum doet is het vergemakkelijken van het uitwisselen en vastleggen van informatie in de blockchain door middel van smart contracts. Hierdoor kan je bijvoorbeeld berichten, betalingen en contracten decentraal regelen. Ethereum wordt ook wel gezien als een peer-to-peer netwerk van virtuele-machines, die je kan gebruiken om Decentralized Apllications ook wel dAPPS genoemd te bouwen.

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin heeft Ethereum eind 2013 aan de wereld gepresenteerd. Hij is de ontwikkelaar van ETH. Toen hij zijn Whitepaper uitbracht in 2013, werd Ethereum voor het eerst beschreven. Hij beweerde dat Bitcoin een scripttaal nodig had voor applicatieontwikkeling. Er werd helaas geen akkoord bereikt met Bitcoin dus stelde hij voor, om een nieuw platform te ontwikkelen met een meer algemeen scriptaal genaamd Ethereum.


About the Ethereum Project, Buterin has said: “I am truly grateful to have the opportunity to work in such an interesting and interdisciplinary area of industry, where I have the chance to interact with cryptographers, mathematicians and economists prominent in their fields, to help build software and tools that already affect tens of thousands of people around the world, and to work on advanced problems in computer science, economics and philosophy every week.”

vitalik_buterin
Ether is de cryptocurrency van Ethereum.
Waarom Ethereum

Ethereum is programmeerbaar. Het is mogelijk andere soorten transacties, naast Ether door de blockchain-technologie, te bekijken, programmeren en automatiseren. Dus het gaat niet enkel om coins maar om een groter geheel. Op Ethereum kunnen decentrale applicaties worden gebouwd (dApps) wat gebruikt maakt van smart contract om zo autonoom (DAO) te kunnen draaien.

Kritische kanttekening

In 2016 vond er een hard fork plaats oftwel Ethereum werd gesplitst/gevorkt in twee blokketens, als gevolg van een bug in de DAO (Decentralized Autonomous Organization). De was een DAO hack. Hier door heeft de community besloten een Soft Fork uit te voeren om gehackte munten af te stoten van de Ethereum blockchain. Zo is Ethereum Classic ontstaan.
Tevens had het Ethereum netwerk onlangs last van schalingsproblemen en dit zorgde voor “opstoppingen” in het netwerk. Transactie verwerking liep vertraging op. Vitalik Buterin is samen met Joseph Poon bezig om op korte termijn “Plasma: Scalable Autonomous Smart Contracts” te implementeren op Ethereum. Dit zal zorgen dat Ethereum meer schaalbaar wordt.

Adoptie
  • dApps, Blockchain start-ups bouwen applicatie op het Ethereum netwerk.
  • Onder andere “Ethereum Alliance“, een conglomeraat van top multinationals hebben al verregaande interesse getoond in het toepassen van de Ethereum technologie.
  • Plasma
Ehereums kopen

Als je van plan bent om Ethers te kopen kan dat op de aangegeven punten of exchanges op Life Of Crypto. Je hebt wel een wallet nodig om de Ethers op te slaan. Deze wallet kan je aanmaken op My Ether Wallet of je download een multi currency wallet zoals Exodus.

– Life Of Crypto –