Monero (XMR)

Monero is een open-source cryptocurrency dat is ontstaan uit een fork van Bytecoin (BCN) in 2014. Waar voorheen Bitcoin vaak gebruikt werd om betalingen anoniem af te ronden, bleek in de praktijk Bitcoin toch niet zo anoniem te zijn. Monero focust zich op privacy, decentralisatie en schaalbaarheid.

Waarom Monero? (XMR)

Alle transacties worden opgeslagen in een blockchain, zo ook die van Monero. Wat Monero zo uniek maakt, is de vergaande technologie die ze gebruiken om alle data van transacties te verbergen. Dit doen ze door middel van de volgende technologie.

Er zijn nu ~15,2 miljoen Monero in omloop en er zullen 18,3 maximaal aan Monero gemined (gecreëerd) worden. Na het bereiken van de het maximum geeft Monero nog 0,3 XMR per minuut aan de miners om het netwerk te beveiligen.

bron: getmonero.org
bron: getmonero.org
Kritische kanttekening

Monero zelf, is alleen een digitale valuta en geen betaalnetwerk. Daarnaast is het ook niet compatibel met andere crypto valuta. Wel is er de mogelijkheid om dit via een broker te doen.

Adoptie
  • 100% decentraal, iedereen in het netwerk is gelijk
  • Monero beschikt over een “dynamisch block size limiet” , dit kan aangepast worden wanneer het nodig is
  • Monero heeft een permanente block beloning, deze zal nooit lager dan 0.3 XMR zijn
Waar koop ik Monero? 

Op bijna alle exchanges zoals hier vermeld. Om je Monero zelf te kunnen bewaren heb je wel een wallet nodig. Deze kun je hier downloaden.

 

– Life Of Crypto –