NEO (NEO)

NEO Smart Economy. De naam zegt het al, de NEO blockchain is gebouwd voor het ontwikkelen van een slimme economie. Dit willen ze bereiken door activa te digitaliseren waardoor registratie, transacties, handel en overeenkomsten mogelijk worden met een peer-to-peer netwerk. Alle digitale activa en transacties die worden uitgevoerd worden opgeslagen door middel van smart contracts. Hierdoor zullen gegevens dus nooit meer verloren gaan.

NEO voorheen bekend als Antshares is ontwikkeld door het bedrijf Onchain. Dit bedrijf is opgericht door Da HongFei en Erik Zhang. Het is de eerste publieke blockchain van China. Onchain is een blockchain R&D bedrijf dat in 2014 is begonnen met de ontwikkeling van NEO en is in gevestigt in Shanghai. De blockchain van NEO zal uiteindelijk de basis vormen voor hun “DNA” (Distributed Network Architecture).

Waarom NEO?

Het is belangrijk om te weten dat Onchain een particulier bedrijf is en NEO een open source blockchain. Iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van NEO. Een goed voorbeeld hier van is de groep COZ (City Of Zion). Dit is een groep open source ontwikkelaars, ontwerpers en vertalers die zijn gevormd om de NEO blockchain te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

In veel artikelen lees je dat NEO het “Ethereum van China” is. In veel opzichten kun je ze ook met elkaar vergelijken, maar op bepaalde punten verschillen ze toch behoorlijk.

  • NEO maakt gebruik van meerdere programmeer talen waaronder C#, Java en Go
  • NEO maakt gebruik van dBFT (Delegated Byzantine Fault Tolerance)
  • NEO handelt 1000 transacties af per seconden, dit kan in de toekomst opgeschaald worden naar 10000.
  • NEO heeft een maximaal van 100 miljoen NEO’s, waarvan 50 miljoen wordt gebruikt als beloning voor ontwikkelaars die bijdragen aan het  NEO ecosysteem.
  • NEO token geeft je recht op dividend (Neo GAS)
Kritische kanttekening

De communicatie van NEO word over het algemeen in het chinees naar buiten gebracht. Hierdoor is het soms lastig om te weten welke ontwikkelingen er gaande zijn. Daarentegen zijn er de afgelopen drie maanden wel degelijk stappen gemaakt om dit te verbeteren.

 Adoptie
  • Onchain heeft een goede relatie met overheidsinstanties en blijft hier ook constant aan werken.
  • Neo werkt samen met adviseurs om een “legale framework” te ontwikkelen die aan alle wettelijke eisen voldoet voor ico’s.
  • NEO blockchain maakt het mogelijk om Dapp’s te ontwikkelen.
Waar kan ik NEO kopen?

Neo kun je op verschillende exchanges kopen, de bekendste zijn Bittrex (uitleg op exchange pagina) en Binance. Het is raadzaam om ook gelijk de “Neon wallet” te downloaden om je NEO op te slaan. Dit doe je op Neon Wallet. Op het moment dat je jouw Neo’s heb aangeschaft en je ze naar je wallet stuurt crëer je gelijk dividend in de vorm van Gas. Wil je weten hoeveel Gas jou Neo produceert maak dan gebruik van deze handige tool.

-Life Of Crypto-