OmiseGo (OMG)

Omise is een innovatief bedrijf dat zich bezig houdt met digitale betalingen, vooral in Zuid-Oost Azië. OmiseGO is een dochteronderneming van Omise. Het bedrijf is bezig een nieuwe financiële technologie te ontwikkelen, gebaseerd op de Ethereum blockchain. Naast dat zij gebruik maken van de technologie van Ethereum, gaat de samenwerking ook dieper omdat de ontwerper van Ethereum (Vitalik Buterin) zich ook inzet voor dit project als adviseur. 

Wat OmiseGO wilt, is een platform bouwen waar er gemakkelijk tussen zowel traditioneel geld als cryptocurrencies gewisseld kan worden. Kort gezegd, geld wisselen en betalingen doen, tegen minimale fees en zonder tussenkomst van een bank, dankzij de ingebouwde exchange op de app. Uiteindelijk zou dit ook super snel moeten gaan, via het Lightning Network oftewel Plasma zoals het gaat heten voor Ethereum. Hier door zal de schaalbaarheid en dus het aantal transacties per block gigantisch gaan worden.

Iemand met een klein beetje fantasie kan zich voorstellen wat voor invloed dit zal kunnen hebben op de internationale handel en dan vooral het betalingsverkeer dat daar mee is gemoeid. Het complete systeem zoals dit nu gaat, met bankzendingen en buitenlandse valuta bankrekeningen zal tot het verleden behoren.

Omise
Omise en dochterondernemingen
Waarom OmiseGo?
  • Geld uitwisselen tegen minimale fees.
  • Stuk sneller dan met tussenkomst van een bank.
  • Heeft de mogelijkheid om van fiat naar crypto te wisselen en vice versa.
  • Het zal internationaal zaken doen gaat versimpelen met deze decentrale exchange.
  • Er zit een kundig team achter met Vitalik Buterin als adviseur.
  • Dit alles zou moeten kunnen aan de hand van een app op je telefoon.
  • Token holders krijgen dividend als deze in de wallet staat.
  • Nu al veel samenwerkingen met gerenommeerde bedrijven.
Kritische kanttekening

Als men de roadmap bekijkt, kan je zien dat OmiseGO zich niet committeert aan een heel strikt schema. Op deze wijze houdt men de mogelijkheid om eventuele vertragingen te maskeren. Vanwege de moeilijkheidsgraad van wat men wil bereiken, valt dit echter wel te begrijpen. Tevens is OmiseGo afhankelijk van de implementatie van Plasma.

Adoptie mogelijkheden

In feite is OmiseGO dus een exchange, bankrekening, bank en app in één. Door dat straks dit alles via je telefoon zou kunnen doen, heeft dit ook mogelijkheden voor mini transacties en daarom voor de adoptie in armere landen. Voor de rijkere landen, is juist het handelsaspect heel interessant. Vandaar ook de slogan Unbank the banked“, wat overigens ook verwijzing is naar de Bitcoin slogan, “Bank the unbanked”. Verder is bekend gemaakt dat McDonalds in Thailand zal gaan samenwerken met Omise. Wellicht nog interessanter is de samenwerking met één van de grootste banken van dit land. Ook is er een samenwerking openbaar gemaakt met Hubbii, zij willen gebruik maken van het OmiseGo netwerk met betrekking tot smart contracts. Eind oktober 2017 is er daarnaast nog bekend gemaakt dat in Q1 2018, het uitbetalen van dividend werkelijkheid gaat worden.

Waar kan ik OmiseGo kopen?

OmiseGO is te koop op bijvoorbeeld Bittrex en vele andere op Life Of Crypto genoemde exchanges. Je hebt ook een wallet nodig als je de OMG tokens niet op de exchanges wilt houden, je kan jouw OMG tokens opslaan op bijvoorbeeld Exodus. Te downloaden via onze wallet pagina. Voor degene die na bovenstaande omschrijving nog meer willen lezen, zie hier de whitepaper.