Ripple (XRP)

Ripple maakt transacties tussen elk gewenst land, elke bank en elke valuta in vier seconden mogelijk. Het is zowel een cryptocurrency (XRP) als het open payment network waar de currency op wordt verzonden. Volgens Ripple zelf willen ze een frictieloze transactie ervaring mogelijk maken.

Ripple is ontwikkeld en wordt aangestuurd door het fin-tech bedrijf Ripple labs en wilt met hun disruptie technologie de gesloten financiële instellingen zoals grootbanken of payment bedrijven open breken en allerlei overbodige kosten en vertragingen beperken. Met kantoren in San Francisco, New York, London, Sydney, India, Singapore en Luxembourg, heeft Ripple nu al meer dan 100 klanten over de hele wereld. Er zijn al verschillende banken die investeren, samenwerken of gebruik maken van het Ripple netwerk.

ripplelabslogo-e1417683756342

Waarom Ripple?

Grote voordeel dat Ripple heeft is dat de bekendheid in de financiële sector toeneemt. Enkele grote banken omarmen Ripple en zien voordelen in hun blockchain technologie. De geruchten gaan zelfs dat Ripple de Chinese markt betreedt. Voor investeerders is dit interessant omdat Ripple de brug kan zijn tussen blockchain en de banken. Het netwerk rekent transactiekosten van ~0,00001 XRP per transactie, dit is minder dan 0,001 cent.

Kritische kantekening

In totaal zijn er 100 miljard Ripples (XRP), waarvan 55 miljard in bezit is van Ripple Labs, meer worden er niet bijgemaakt en de transactiekosten worden direct vernietigd. Alle 100 miljard XRP waren “pre mined”, dit betekend dat de munten bij de start waren gecreëerd. Dit tegenstelling tot Bitcoin waar door middel van Proof Of Work gedeeltelijk munten op de markt komen tot het maximaal van 21 miljoen is bereikt. Dit zijn signalen voor sommige crypto investeerders om Ripple niet in hun portfolio op te nemen.

Adoptie
Waar kan ik Ripple kopen?

Op bijna alle exchanges zoals hier vermeld of op de site van Ripple.
Om je Ripples zelf te kunnen bewaren heb je wel een wallet nodig. Je kan de munten opslaan op een desktop Ripple wallet of op de Ledger Nano S hardware wallet.